Aankoopmakelaar no cure no pay

Weet u al welke aankoopmakelaar u gaat inschakelen? Laat de kosten dan ook een rol spelen bij uw keuze. Veel mensen die een woning op het oog hebben, zoeken een no cure no pay aankoopmakelaar. De aankoopmakelaar rekent in een dergelijk geval weinig tot geen standaardkosten in rekening, en wordt alleen beloond op basis van prestatie én indien er bovendien daadwerkelijk een woning wordt aangekocht.

Tarieven aankoopmakelaars

Een aankoopmakelaar op no cure no pay-basis hanteert een andere kostenstructuur dan andere aankoopmakelaars. Het is namelijk gebruikelijk dat een aankoopmakelaar een standaardpakket aanbiedt, bijvoorbeeld een bedrag van 1.500,- euro waarvoor de aankoopmakelaar samen met u de bezichtiging doet, onderzoek doet naar de woning, de onderhandelingen voert, u adviseert over de woning en de koopakte, de eindinspectie doet, en u begeleidt bij de notaris.

Een no cure no pay-aankoopmakelaar kan daar allerlei varianten op aanbieden, bijvoorbeeld standaard een laag tarief, en een aanvullende beloning op basis van het bedrag dat de aankoopmakelaar van de verkoopprijs weet af te praten. Zodoende wordt de makelaar beloond op basis van daadwerkelijke prestaties. Het dienstenpakket kan aanzienlijk verschillen per aankoopmakelaar.

Hoe kiest u de meeste geschikte aankoopmakelaar?

Als aankoopmakelaars verschillende kostenstructuren hanteren, welke is dan voor u het beste? Het lijkt aanlokkelijk om te kiezen voor een no cure no pay aankoopmakelaar, maar het is geheel van uw situatie afhankelijk of dat zo is. De meeste mensen zijn namelijk fors goedkoper uit met een makelaar die een standaardpakket hanteert (van bijvoorbeeld 1.000,- euro). Een no cure no pay aankoopmakelaar wordt immers beloond op basis van prestaties en daarmee geen limiet heeft op de kosten die u kwijt kunt zijn aan de makelaar.

Een aankoopmakelaar verdient zich sowieso vrijwel altijd terug (o.a. door de aanwezigheid bij onderhandeling), waardoor een aankoopmakelaar met een vast tarief én goede prestaties vaak fors goedkoper is dan een aankoopmakelaar op no cure no pay-basis die ook goed presteert. Een no cure no pay aankoopmakelaar is alleen aan te bevelen als u de kans groot acht dat de koop alsnog geen doorgang gaat vinden. Als u voornemens bent om aan te kopen, dan is een aankoopmakelaar met een vast tarief vaak het gunstigste.

Ontvang direct gerichte offertes

Zoekt u een geschikte aankoopmakelaar? Hoe grondiger u het formulier invult, des te beter de aankoopmakelaars begrijpen wat u wenst. Schroom niet om details op te geven - het helpt de aankoopmakelaars om gerichte offertes te maken. U kunt vervolgens op basis van de voorstellen beslissen welk type tarief u het meest aantrekkelijk vindt: een no cure no pay tarief, of een vast tarief.

Vergelijk direct 4 aankoopmakelaars in uw regio

Bent u van plan om een woning te kopen? Ontvang direct gratis en vrijblijvend offertes van aankoopmakelaars in uw regio.

Wat is uw postcode? (bv. 1000 AA)