Aankoopmakelaar offertes

Zoekt u een goede aankoopmakelaar om u te helpen met bieden op een huis? Aankoopmakelaars staan erom bekend onderling grote tariefverschillen te kennen. U kunt moeiteloos kosten vergelijken via deze vergelijkingssite speciaal voor aankoopmakelaars. U weet aan de hand van de vergelijking beter voor welke aankoopmakelaar zou moeten kiezen.

Welke tarieven mag u verwachten?

Er zijn goedkope aankoopmakelaars en er zijn dure aankoopmakelaars: wie moet u kiezen? Omdat er een ruim aanbod van aankoopmakelaars is, ontstaat marktwerking: aankoopmakelaars gaan een steeds scherper tarief neerleggen. De meest effectieve methode voor het vergelijken van tarieven van aankoopmakelaars in uw beoogde woonplaats is het opvragen van prijsindicaties.

In de regel hanteren aankoopmakelaars een vast tarief tussen de 1.000,- euro en 1.750,- euro. Aankoopmakelaars zijn dat tarief vrijwel altijd volledig waard, omdat zij zichzelf al in het onderhandelingsproces terugverdienen. De aanwezigheid van een aankoopmakelaar bij u als koper, geeft u een sterkere onderhandelingspositie, omdat de verkopende partij weet dat er onderhandelt zal moeten worden om tot een overeenkomst te komen.

Als dat u zo'n 4.000,- euro tot 6.000,- euro scheelt op de de aankoopprijs, dan zijn de tarieven van de aankoopmakelaar zelf minder relevant. Wat belangrijk is, is dat u een goede aankoopmakelaar inschakelt die de markt kent en die uw onderhandelingen op de juiste manier leidt.

Prijs en kwaliteit afwegen

Als u een aankoopmakelaar wilt inschakelen, dan is het aanlokkelijk om te kiezen voor een aankoopmakelaar die 'slechts' 500,- euro tot 1.000,- euro rekent voor aankoopdiensten. Echter, vaak levert u dan in op kwaliteit. Een goede, ervaren aankoopmakelaar die goede resultaten behaalt (die u goed adviseert en tot 10.000,- euro van de verkoopprijs kan afpraten) werkt namelijk niet voor 500,- euro, maar altijd voor een tarief dat ligt tussen de 1.000,- euro en 1.750,- euro. Aangezien een goede makelaar zich terugverdient tijdens de onderhandeling, is het in uw voordeel om een kwaliteitsmakelaar te kiezen.

Direct offertes die aansluiten op uw wensen

Wenst u een goed beeld te krijgen van de tarieven en de diensten van aankoopmakelaars in uw beoogde woonplaats? Het aanvraagformulier voor offertes biedt u de gelegenheid om toe te lichten wat u wenst en verwacht van de aankoopmakelaar. De aankoopmakelaars kunnen dan offertes opstellen die echt op maat zijn. Het resultaat is dat u direct (dus ook bij spoed) een goede keuze kunt maken.

Vergelijk direct 4 aankoopmakelaars in uw regio

Bent u van plan om een woning te kopen? Ontvang direct gratis en vrijblijvend offertes van aankoopmakelaars in uw regio.

Wat is uw postcode? (bv. 1000 AA)