Courtage aankoopmakelaar

De courtages van aankoopmakelaars kunnen aanzienlijk verschillen. Bij verkoopmakelaars is een courtage gebruikelijk: een percentuele beloning van de uiteindelijke verkoopprijs. Bij aankoopmakelaars ligt dat anders. Het courtage van een aankoopmakelaar is vaak een vaste prijs, in plaats van een percentuele beloning. Er bestaan veel variaties, en daarom is het altijd verstandig om vooraf te vergelijken.

Wat is het gemiddelde courtage?

Aankoopmakelaars die een vaste prijs hanteren, hebben gemiddeld een tarief tussen de 1.000,- euro en 1.750,- euro. Het pakket omvat alle werkzaamheden die gepaard gaan met het aankopen van een woning: samen bezichtigen, onderhandelen namens u, onderzoek plegen (o.a. bij Kadaster en gemeente), u begeleiden bij de notaris, en uiteraard u adviseren over de woning en de koopakte. Naast het gegeven dat een aankoopmakelaar zich vaak alleen al bij de onderhandeling volledig terugverdient, is een vaste pakketprijs tussen de 1.500,- euro en 1.750,- euro een goede prijs.

Een aankoopmakelaar die een percentuele beloning hanteert, heeft vaak alsnog een vast basistarief (bijvoorbeeld een aantal honderd euro) en rekent daar bovenop een percentage voor het bedrag dat hij/zij van de prijs van de woning weet af te praten. Door hard te onderhandelen kan daardoor de aankoopprijs van de woning gunstig voor u uitkomen. Echter, als de makelaar niet beter presteert dan een aankoopmakelaar met een vast tarief, dan bent u vaak aanmerkelijk duurder uit. Zodoende is voor de meeste woningkopers een aankoopmakelaar met een vast tarief voordeliger. 

Aankoopmakelaar kosten vergelijken

Iedere aankoopmakelaar hanteert een eigen tarief en een eigen kostenstructuur, waardoor de prijsstellingen van aankoopmakelaars zeer gevarieerd zijn. Het is daarom altijd verstandig om de kosten van aankoopmakelaars te vergelijken, ook als er spoed bij is. U weet direct welke aankoopmakelaar u het beste kunt kiezen op basis van tarief, en welke kostenstructuur u het prettigste vindt.

Ontvang binnen één uur vier offertes

De aankoopmakelaars die uw aanvraag ontvangen, stellen een vrijblijvende offerte op maat voor u op. Zij doen dat vrijwel direct, omdat u als aanvrager vaak al een geschikte woning op het oog hebt en er enige spoed geboden kan zijn. Zorg dat de aankoopmakelaars die uw aanvraag ontvangen goed begrijpen wat u wenst. Duidelijke wensen resulteren in duidelijke offertes. U kunt vervolgens snel en eenvoudig beslissen. Het vergelijken is hoe dan ook gratis en vrijblijvend.

Vergelijk direct 4 aankoopmakelaars in uw regio

Bent u van plan om een woning te kopen? Ontvang direct gratis en vrijblijvend offertes van aankoopmakelaars in uw regio.

Wat is uw postcode? (bv. 1000 AA)