Tarief aankoopmakelaar

Wilt u online kijken welke aankoopmakelaars in uw beoogde woonplaats actief en beschikbaar zijn? Via AankoopmakelaarKosten.nl kunt u tarieven van aankoopmakelaars vergelijken, en inzicht krijgen in hetgeen dat zij doen voor deze tarieven. Aankoopmakelaars hebben namelijk verschillende manieren van hun kosten berekenen (vaste prijs, percentueel, of een hybride vorm).

Gemiddelde tarieven aankoopmakelaars

Een gemiddeld tarief van een aankoopmakelaar is een vast tarief van 1.250,- euro tot 1.750,- euro voor het volledige aankooptraject. Dat lijkt op het eerste oog een groot bedrag, maar dat valt in de praktijk enorm mee, omdat een aankoopmakelaar -alleen al door zijn/haar aanwezigheid bij de onderhandelingen- zorgt voor een aanzienlijk lagere aankoopprijs van de woning, en zich daarmee per direct terugverdient. 

Een aankoopmakelaar verdient zich terug bij onderhandeling

Als u als potentieel aankoper van een woning gaat bieden op een huis, dan kunt u vaak een aanzienlijk lagere aankoopprijs van het huis tegemoet zien als u wordt vergezeld door een goede aankoopmakelaar. De aanwezigheid van de aankoopmakelaar zorgt dat de verkopende partij begrijpt dat u alleen zult kopen als er stevig over de prijs wordt onderhandeld. Als een goede aankoopmakelaar (van bijvoorbeeld 1.500,- euro) resulteert in een verlaging van de verkoopprijs van bijvoorbeeld 7.000,- euro, dan hebt u een totale besparing van 5.500,- euro gerealiseerd én bent u bijgestaan bij de aankoop (en hebt u zodoende de zekerheid dat u een goede koop doet). 

Direct tarieven van aankoopmakelaars vergelijken

Wilt u nu direct beginnen met vergelijken? Geef zo duidelijk mogelijk aan wat de aankoopmakelaar voor u kan betekenen. De aankoopmakelaars doen u al in het eerste uur na uw aanvraag een voorstel, waardoor u ook in geval van spoed (bijvoorbeeld als u klaar bent om te gaan bieden op een huis) direct een gedegen keuze kunt maken.

Vergelijk direct 4 aankoopmakelaars in uw regio

Bent u van plan om een woning te kopen? Ontvang direct gratis en vrijblijvend offertes van aankoopmakelaars in uw regio.

Wat is uw postcode? (bv. 1000 AA)