Aankoopmakelaar kiezen

Als u een woning wilt aankopen, dan kunt u daarbij gebruikmaken van de diensten van een aankoopmakelaar. Maar welke aankoopmakelaar moet u kiezen en waarom? Aankoopmakelaars verschillen in prijs, dienstenaanbod, ervaring en beschikbaarheid. Door offertes op te vragen ontvangt u van beschikbare makelaars inzicht in diensten en tarieven. Zo kunt u gerichter een aankoopmakelaar kiezen.

Verschillen in prijs

Net als bij verkoopmakelaardij is er in de aankoopmakelaardij sprake van grote prijsverschillen bij makelaars. Zodoende is er wat te kiezen. Alleen is er bij aankoopmakelaars iets om attent op te zijn: een goedkope aankoopmakelaar (onder de 1.000,- euro) heeft vaak in de regel niet de ervaring / kennis van een duurdere aankoopmakelaar. Goede aankoopmakelaars werken namelijk in de regel niet voor minder dan 1.000,- euro.

Een aankoopmakelaar verdient zich feitelijk altijd terug tijdens het onderhandelproces, waardoor u meer gebaat bent bij een goede onderhandelaar (een ervaren aankoopmakelaar die net een aantal honderd euro duurder is), dan een goedkope aankoopmakelaar (die mogelijk niet het onderste uit de kan haalt, waardoor u de kans laat liggen om duizenden euro's te besparen op de aankoopprijs).

Welke aankoopmakelaar kiest u?

Het voorgaande maakt uw keuze niet makkelijker. Wie moet u kiezen en waarom? Het is verstandig om offertes naast elkaar te leggen en de voorstellen als geheel te bekijken. Welke aankoopmakelaar levert welke diensten tegen welk tarief? Welke methode hanteren zij om het onderste uit de kan te halen tijdens de onderhandelingen? Dergelijke punten maken precies het verschil tussen een goede aankoopmakelaar en een uitstekende aankoopmakelaar.

Inzicht in kosten en mogelijkheden

Wilt u inzicht in de kosten, mogelijkheden en beschikbaarheid van aankoopmakelaars in de woonplaats die u op het oog hebt? Vul het vergelijkingsformulier in en ontvang direct (al binnen een uur na de aanvraag) de eerste offertes van aankoopmakelaars. U krijgt zodoende inzicht in de werkwijzes en tariefstellingen van aankoopmakelaars, en u kunt vervolgens besluiten of u één van de voorstellen interessant genoeg vindt om er verder werk van te maken. De offertes zijn hoe dan ook gratis en vrijblijvend.

Vergelijk direct 4 aankoopmakelaars in uw regio

Bent u van plan om een woning te kopen? Ontvang direct gratis en vrijblijvend offertes van aankoopmakelaars in uw regio.

Wat is uw postcode? (bv. 1000 AA)