Bieden op een huis

Bent u van plan om te gaan bieden op een huis, maar bent u onzeker over het bod dat u het beste kunt uitbrengen om de onderhandelingen te openen? Het bieden op een huis en het doorlopen van het aankoopproces is een spannende ervaring, mede door onzekerheid of u de juiste stappen onderneemt. Een aankoopmakelaar kan uw onzekerheid wegnemen en u bij het volledige traject ondersteunen.

Wat doet een aankoopmakelaar?

Een aankoopmakelaar staat u bij tijdens het aankopen van een woning. De aankoopmakelaar bezichtigt samen met u de woning, vaak nadat u deze zelf al voor het eerst bezichtigd hebt. Na deze gezamenlijke bezichtiging brengt de aankoopmakelaar een concreet advies uit over de woning. Zou u een goede koop doen? Is er een aanvullend bouwkundig onderzoek nodig?

Als uw wens is om door te gaan met de koop, dan adviseert de aankoopmakelaar u aanvullend over het biedproces: welk openingsbod is reëel en verstandig? Welke strategie is wijsheid? De aankoopmakelaar staat u bij, en leidt namens u de onderhandelingen, met als doel op een zo laag mogelijke aankoopprijs uit te komen. Als u en de verkoper tot een akkoord komen, dan adviseert de aankoopmakelaar u vervolgens over de koopakte en overdracht, en begeleidt hij/zij u bij de notaris.

Het doel: een zo laag mogelijke aankoopprijs

Een aankoopmakelaar inschakelen om een zo laag mogelijke aankoopprijs te bewerkstelligen, is aan te bevelen. Naast het feit dat een aankoopmakelaar ervaring heeft met het onderhandelen over de verkoopprijs, is alleen al de aanwezigheid van een aankoopmakelaar bij het biedproces van grote invloed op het uiteindelijke resultaat dat u boekt. Daar liggen twee redenen aan ten grondslag:

1) Met de aanwezigheid van een aankoopmakelaar laat u aan de verkopende partij blijken dat u serieus in onderhandeling wilt treden en dat uw openingsbod serieus genomen dient te worden.

2) Met de aanwezigheid van een aankoopmakelaar geeft u het duidelijke signaal dat er stevig onderhandeld zal moeten worden over de verkoopprijs, voordat u akkoord zult gaan met de aankoop.

Het resultaat van bovenstaande punten is dat u uw kansen aanzienlijk vergroot om met een lager bod te laten slagen, dan wanneer u zelfstandig een bod uit zou brengen. Doordat een aankoopmakelaar zich vrijwel altijd volledig terugverdiend tijdens het biedproces, is het inschakelen van een aankoopmakelaar voor iedere aanstaande huizenkoper een verstandige overweging.

Direct aankoopmakelaars vergelijken?

Als u reeds een woning op het oog hebt, dan is er vaak spoed geboden. Het is immers mogelijk dat andere potentiële kopers een bod gaan uitbrengen. Als u graag de hulp van een aankoopmakelaar wilt overwegen, dan kunt u eenvoudig vier offertes aanvragen via AankoopmakelaarKosten.nl. U ontvangt in dat geval al binnen een uur diverse offertes. Zodoende kunt u gratis en vrijblijvend de tarieven en werkwijzes van lokale aankoopmakelaars vergelijken en direct bepalen of u één van deze aankoopmakelaars wilt inschakelen om te helpen met het bieden op een huis.

Vergelijk direct 4 aankoopmakelaars in uw regio

Bent u van plan om een woning te kopen? Ontvang direct gratis en vrijblijvend offertes van aankoopmakelaars in uw regio.

Wat is uw postcode? (bv. 1000 AA)