Huis kopen met makelaar

Heeft u een woning op het oog en zoekt u een makelaar om u te ondersteunen bij de aankoop? Een zogenaamde aankoopmakelaar adviseert u over de woning en onderhandelt namens u met de verkopende partij. De keuze voor een aankoopmakelaar is logisch: een aankoopmakelaar verdient zich namelijk vrijwel altijd volledig terug tijdens de onderhandeling. Zodoende is een huis kopen met een makelaar een verstandige zet: een lagere aankoopprijs én advies over onder andere de woning en de koopakte.

Samen bezichtigen

Als u huis gaat kopen ondersteunt door een makelaar, dan is de eerste stap het gezamenlijk bezichtigen van de woning die u op het oog hebt. In de regel is dit voor uzelf de tweede bezichtiging: u hebt de woning reeds bezocht en wil deze aankopen, mits een derde partij u kan vertellen dat het een goede koop is én mits de aankoopprijs gereduceerd kan worden. Beide handelingen worden verricht door de aankoopmakelaar: hij/zij adviseert u naar aanleiding van de tweede bezichtiging. Is de woning een goede koop, of is er een bouwkundig onderzoek nodig? Is de vraagprijs reëel? Met welk bod kunnen de onderhandelingen het beste gestart worden?

Samen bieden en afronden

Als u naar aanleiding van de gezamenlijke bezichtiging daadwerkelijk in onderhandeling wilt treden met de verkopende partij, dan doet de aankoopmakelaar een voorstel voor een onderhandeling. Indien u akkoord bent, gaat de aankoopmakelaar namens u het eerste bod uitbrengen. Als de onderhandelingen resulteren in een akkoord en een overeenkomst, dan adviseert de aankoopmakelaar u ook over de overdracht en de inhoud van de koopakte. Afrondend begeleidt hij/zij u naar de notaris. Zodoende begeleidt de makelaar bij het volledige traject van het kopen van een huis.

Nu aankoopmakelaars vergelijken

Wilt u direct aankoopmakelaars vergelijken in de plaats waar u wilt gaan wonen? Geef eenmalig uw wensen op in het vergelijkingsformulier. Ontvang vervolgens (al direct in het eerste uur) offertes van maximaal vier goede, ervaren aankoopmakelaars. U kunt vervolgens vrijblijvend vergelijken en bepalen welke aankoopmakelaar het meest interessante voorstel heeft.

Vergelijk direct 4 aankoopmakelaars in uw regio

Bent u van plan om een woning te kopen? Ontvang direct gratis en vrijblijvend offertes van aankoopmakelaars in uw regio.

Wat is uw postcode? (bv. 1000 AA)